Wilt u helpen? Ondersteun de Focusplaza Foundation met een donatie:

Inspiratiereis Maart 2017

Woensdag 22 maart was de start van onze inspiratiereis naar Oeganda. Een reis met ondernemers; voor ondernemers. Op zoek naar inspiratie in De Parel van Afrika. Waar men vooraf uitkeek naar de ‘ uxe’ safari; bleek deze reis opnieuw dat de meest indrukwekkende momenten lagen in de ontmoeting met de lokale bevolking.

De toon van de reis werd gezet bij het zien en horen van vier jong volwassenen. Kinderen die hun reis begonnen in de diepe armoede van regio Rakai. Hun verhalen van hoop gaven een andere definitie van 'winst'. Eén die niet in harde cijfers uit te drukken is. Eén die de kracht van 'de druppel op de gloeiende plaat' bevestigt.

De vele ontmoetingen maken indruk. Ze laten zien dat lokaal eigenaarschap en mensen in hun kracht zetten minstens zo belangrijk zijn om op lange termijn 'winst' te kunnen genereren. Om die reden laten we het Skills Development Center met een gerust hart los. De lokale bevolking; het bestuur van de school hebben het project omarmd. We mochten een project realiseren dat tegemoet kwam aan hun hulpvraag en tegelijkertijd rekening hield met hetgeen ze zelf konden.

De dagen in regio Rakai maken vele emoties los. Het voelt ontspannend maar ook dubbel als we de reis afsluiten in de prachtige natuur van Oeganda. De Parel van Afrika met de grote keerzijde van armoede.

Onze inspiratiereis heeft al op verschillende manieren bijgedragen aan onze wens om bruggen te bouwen tussen Nederland en Oeganda. We bedanken de deelnemers voor hun input, verhalen en betrokkenheid tijdens een meer dan bijzondere reis! Klik hiernaast op een kort filmpje met een impressie van onze reis.

The power of friendship!