Wilt u helpen? Ondersteun de Focusplaza Foundation met een donatie:

Inspiratiereis Maart 2018

Woensdag 21 maart was de start van onze inspiratiereis naar Oeganda. Een reis met ondernemers; voor ondernemers. Op zoek naar inspiratie in De Parel van Afrika. Waar de 'luxe' safari vooraf hoge ogen gooide, bleek bij deze reis opnieuw dat de meest indrukwekkende momenten lagen in de ontmoeting met de lokale bevolking.

De vele ontmoetingen en gesprekken in Rakai maakten ook deze reis weer diepe indruk. Zo maakte onze groep kennis met kinderen, jongeren en volwassenen die in grote armoede opgroeiden maar dankzij een duwtje in de rug succesvolle projecten runnen; ondernemers zijn en het verschil maken in hun regio. Ze haalden hun toekomst vaak tegen alle verwachtingen in! Het werd in Rakai duidelijk dat investeren in een druppel het begin kan zijn van een 'olievlek'.

We hoorden verhalen van wanhoop die omgebogen zijn naar verhalen van hoop. We zagen dankbaarheid voor gekregen kansen. We zagen blijdschap ondanks de uitdagingen van het dagelijkse leven. We zagen doorzettingsvermogen om het verschil te maken. We hoorden passie in de verhalen van jong en oud om mee te willen helpen aan verdere opbouw van de regio waar zij in armoede opgroeiden.

Ook dit keer kunnen we terugkijken op een geslaagde reis. Een reis waarbij we alle deelnemers die mee gingen, mochten inspireren. Soms door de confrontatie heen; soms in de emotie. Soms door gedeelde passie; soms door een gedeeld beroep. Soms door te kijken; soms door te horen, maar bovenal door te ervaren.

We kijken dankbaar terug op een groep mensen die in al hun verschillen overeenkomsten vonden. Het was een groepsdynamiek om dankbaar voor te zijn. Gerrit Grievink vatte de reis als volgt samen: "Deze reis was niet hoger of lager dan anderen. Maar wel één die nog lang een plekje in mijn hoofd en hart gaat krijgen!".

Is je interesse gewekt om ook een keer met ons mee op reis te gaan? Laat het ons weten!

The power of friendship!