Wilt u helpen? Ondersteun de Focusplaza Foundation met een donatie:

Veel gestelde vragen

Kijk of  uw vraag hieronder staat:

 1. Wat doet de Focusplaza Foundation?

   In samenwerking met particulieren, bedrijven en organisaties, werken we structureel aan het bestrijden van armoede en het bieden van toekomstperspectief voor kinderen door de nieuwe generatie toe te rusten met kennis en mogelijkheden om uiteindelijk in een eigen inkomen te kunnen voorzien. Ongeacht hun afkomst of religie.


 2. Waarom zou ik de Focusplaza Foundation ondersteunen?

   Met uw steun helpt u kinderen aan en beter toekomst en toont u maatschappelijk betrokkenheid aan medewerkers en klanten. Kijk hier welk samenwerkingsmodel het beste bij uw bedrijf past.


 3. Hoe kan ik bijdragen?

  Je kunt op veel manieren helpen om verschil te maken in het leven van kinderen. Op de site staan diverse activiteiten die uw steun hard nodig hebben. Dit zijn overwegend initiatieven die op termijn door de lokale bevolking zelf gefinancierd zullen worden, maar die nu al door hulpverlenende instanties zijn opgestart om de leefsituatie ter plekke te verbeteren. Wil je een project ondersteunen of zelf een project starten? Neem dan gerust contact met ons op.


 4. Waar gaat mijn bijdrage naar toe?

    Alle gelden die door partners beschikbaar worden gesteld voor projecten komen volledig ten goede aan die projecten. Voor de salarissen, vergoedingen en kantoorkosten zijn we volledig afhankelijk van de ondersteuning van onze ambassadeurs. Lees meer..


 5. Hoe kan ik een project starten?

   Neem via het contactformulier of telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, of laat u hier alvast inspireren door aansprekende voorbeelden van partnerprojecten.

 6. Hoe kan ik geld geven met belastingvoordeel/een notariële akte of onderlinge overeenkomst?

  Het lijkt misschien een hoop gedoe, zo'n notariële akte of onderlinge overeenkomst. Dat valt mee. Het enige dat u hoeft te doen is het volmachtformulier uit te printen en te ondertekenen en deze samen met een kopie van uw legitimatiebewijs op te sturen naar de Focusplaza Foundation in Doetinchem. Het adres staat op het formulier. Wij regelen de rest en het is geheel gratis, omdat ons notariskantoor hiervoor geen kosten in rekening brengt.


 7. Is er ook een nieuwsbrief?

   Wij brengen ieder kwartaal een nieuwsbrief uit met daarin informatie over onze partners en de lopende projecten. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Focusplaza Foundation, meld u dan op de homepage aan voor de nieuwsbrief.


 8. Hoe kan ik mijn machtiging stopzetten?

  Geef het telefonisch door op dit nummer 0315- 23 64 77 of stuur ons een bericht via het contactformulier op deze website. Vergeet daarbij niet je postcode en huisnummer te vermelden.


 9. Waarom zijn jullie alleen actief in Rakai?

  Focusplaza Foundation werkt (vooralsnog) uitsluitend in Oeganda. We richten ons daarbij vooralsnog op het zuidelijke district Rakai met drie focusgebieden Kasaaka, Kasaali en Kakuuto. De belangrijkste reden is dat deze gebieden een enorme armoede met veel weeskinderen kennen, maar gelijktijdig een enorme potentie hebben. Het is een relatief stabiele omgeving met veel vruchtbaar land en een groeizaam klimaat. Bovendien beschikt de Focusplaza Foundation daar ter plekke door een nauwe samenwerking met UCCF en diverse lokale organisaties over een waardevol netwerk en de juiste contacten. Dit zorgt voor een heldere communicatie en succesvolle samenwerking.

 10. Waarom al weer een nieuwe stichting?

  Eigen kennis en inzicht van (plattelands)bevolking moet worden gecultiveerd. Daarom is het goed om structurele lotsverbetering, vooruitgang en ontwikkeling te spreiden over meerdere instanties en een diversiteit aan projecten die aansluiten bij behoefte in de samenleving. Dat is de reden dat Focusplaza een eigen Foundation heeft opgezet en van daaruit samenwerkt met bestaande partijen.


 11. Waar vind ik meer informatie over Stichting UCCF waarmee jullie nauw samenwerken?

  Informatie over de Uganda Child Care foundation vind je op www.uccf.nl. Daar kun je lezen dat de UCCF een stichting is die concrete hulp biedt aan kinderen in Oeganda. Deze hulp bieden zij op basis van projecten en sponsorprogramma’s. Zij zetten zich in voor kinderen in Oeganda ongeacht afkomst of religie. In Nederland werkt UCCF uitsluitend met vrijwilligers. Zo wordt op een verantwoorde manier omgegaan met sponsorgelden.