Wilt u helpen? Ondersteun de Focusplaza Foundation met een donatie:

Werk aan de winkel!

Ook u kunt wat betekenen: kom in actie.

Een fietsenmaker, een bakker of een medewerker van een snackfabriekje? Tot voor kort kwam je deze mensen niet tegen in Rakai. Maar met de komst van Nederlandse ondernemers in dit gebied is er opeens van alles mogelijk.

Dorpelingen profiteren van de samenwerking tussen enthousiaste ondernemers en hulpverlenigsinstanties. Boeren zien hun oogsten verdubbelen, weeskinderen kunnen weer naar school en voor weduwen zijn er ineens mogelijkheden om met hun talenten en vaardigheden een inkomen te vergaren. Bovendien zorgen schoon water, voorlichting en een betere hygiene ervoor dat mensen veel minder vaak ziek zijn of vroegtijdig overlijden. Ook simpele oplossingen, zoals de beschikbaarheid van muskietennetten en eenvoudige solarverlichting dragen bij aan een opbloeiend bestaan in Kakuuto, Kasaali en Kasaaka.

De vooruitgang in deze dorpen is te danken aan een goede afstemming tussen de diverse initiatieven en projecten. Door de handen ineen te slaan behalen ze samen met de lokale bevolking verbluffende resultaten die tot dusver onmogelijk leken.

De integrale aanpak is een inspiratiebron voor andere omliggende dorpsgemeenschappen, maar kan alleen met hulp van bewogen medemensen en ondernemingen verder worden uitgebreid. Daarom roepen we Nederlandse ondernemers op een deel van hun kennis, geld en tijd beschikbaar te stellen en actief deel te nemen in kleine projecten die uiteindelijk tot grote veranderingen kunnen leiden.

← Ruim 20 kinderen uit Oeganda zagen afgelopen zomer in Nederland hoe hun toekomst er straks wellicht uit kan zien.

Wilt u meehelpen? DAT KAN !

Geef de bevolking een manier om in hun levensonderhoud te voorzien en ontdek dat ook wij nog veel van hen kunnen leren.

Bekijk hier de mogelijkheden