Wilt u helpen? Ondersteun de Focusplaza Foundation met een donatie:

Word vriend van een bestaand project!

Er zijn veel kleine projecten die niet gesteund worden door institutionele organisaties. Kleine projecten kunnen echter een grote impact hebben. Daarom vindt de Focusplaza Foundation het belangrijk om ook voor dergelijke projecten middelen ter beschikking te stellen. Met een relatief klein budget krijgen vaak al hele dorpen gesteund worden. Projecten die steun krijgen worden altijd aangevraagd door de lokale partner, zodat elk initiatief een eigen gezicht krijgt. Als Friend van de Focusplaza Foundation kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de continuïteit van lopende projecten.

In onderstaand overzicht staan diverse activiteiten die uw steun hard nodig hebben. Dit zijn overwegend initiatieven die op termijn door de lokale bevolking zelf gefinancierd zullen worden, maar die nu al door hulpverlenende instanties zijn opgestart om de leefsituatie ter plekke te verbeteren. Wil je een project ondersteunen? Neem dan gerust contact met ons op.

Word friend: Afripads

Afripads is een wasbaar maandverband dat meiden een jaar lang bescherming biedt tijdens hun menstruatie. Het wasbaar maandverband is een lokaal product dat door Oegandese vrouwen in Masaka gemaakt wordt.

Lees meer

Word friend: Home Farming

Het principe is simpel: families krijgen een varken of een groep van 10 kippen en een haan te leen van het project. Deze worden hun eigendom wanneer ze een bepaald aantal jongen weer door kunnen geven aan een nieuwe familie.

Lees meer

Word friend: Solarlampen

Een onuitputtelijke energiebron in Afrika is de zon. We maken gebruik van de zon en zetten de zon om in bruikbaar licht m.b.v. een solarlamp. We testen ons solarproject een jaar. De pilot heeft plek voor 25 families die elk 2 solarlampen testen.

Lees meer

Word friend: Muskietennetten

Een belangrijke stap in het voorkomen van malaria is de aanschaf van muskietennetten. Helaas hebben veel families geen geld om deze bescherming aan te schaffen. Daarom hebben we in diverse dorpen een mukietennet-project gestart.

Lees meer

Word friend: Maaltijdproject

Met het geld dat we ontvangen voor het Kakuuto Food Program krijgen ook de niet-gesponsorde kinderen dagelijks een voedzame maaltijd. Voor veel kinderen de enige maaltijd die ze per dag krijgen!

Lees meer

Word friend: Fietsenproject

Erik den Ouden fietst van Amsterdam naar Barcelona om fietsen te regelen voor kinderen die nu dagelijks meerdere uren moeten lopen om van school naar huis te komen. Bovendien wil hij geld inzamelen voor een fietsherstelwerkplaats bij school en een fietsenmaker opleiding.

Lees meer